تاریخچه شیرآلات صنعتی
انسان در دیرباز با استفاده کردن از یک دریچه مسر آب را باز یا بسته میکرده است که امروزه این سیستم را تحت عنوان شیر شناسایی میکنند که درحال حاضر نکات زیادی در ساختار شیر ها قابل توجه قرارمیگیرد:
1-میزان تحمل فشار.
2-آب بندی.
3-ارتعاش.
4-تجهیزات ، نیرو و نحوه راه اندازی.
5-تعمیر و نگهداری.
6-کاویتاسیون.
7-حوضچه های آرامش.
شیر های صنعتی انواع بسیار زیادی دارند که به صورت دستی و خودکار کار میکنند.(به عنوان مثال فلکه ای ، گیربکسی ، پنوماتیکی و ...)
انواع شیر:
شیر های توپی ، شیر های سوزنی ، شیر های کشویی ، شیر های پروانه ای ، شیر های یک طرفه ، شیر های گیوتینی ، شیر های دروازه ای و ....
وظیفه اصلی این شیر ها در صنعت:
1-قطع و وصل جریان.
2-تنظیم مقدار مورد نیاز مواد.(جامد/مایع/گاز)
3-امن نگه داشتن دستگاه های تحت فشار.
4-آب بندی مسیر عبور سیالات.
میباشد. عموما این شیر ها در جاهایی استفاده میشوند که سیالات با گرانروی بالا عبور میکنند،و در صنایع مقواسازی،فاضلاب،کشاورزی،سیمان،کاغذسازی و ..... کاربرد دارند.
هرکدام از شیر ها عملکرد متفاوتی دارند و در جاهای مختلفی هم استفاده میشوند.به طور مثال:
-شیر گیوتینی:یک زبانه استیل با سر حلالی شکل دارد که وقتی با استفاده از فلکه/جک پنوماتیک و یا هر فرمان دیگری بسته میشود و در فضای بدنه قرار میگیرد به کمک اورینگ این فضای بین زبانه و بدنه تحت پوشش و آب بندی قرار میگیرد.این نوع شیر ها در صنعت مقوا سازی و کاغذ سازی بسیار پر مصرف هستند.
-شیر دروازه ای:این شیر نسبت به شیر گیوتینی که قبلا به آن اشاره شد زبانه ی بزرگتری دارد که یک طرف زبانه سوراخ و یک طرف آن کاملا بسته و صاف میباشد که موقع بسته بودن تمام فضای بدنه به کمک اورینگ ها توسط زبانه پوشیده میشود و آب بندی بسیار بهتری را نسبت به شیر های گیوتینی دارد.
-شیر پروانه ای:این شیر سیستم کاملا متفاوتی نسبت به شیر های گیوتینی و دروازه ای دارد و یک زبانه دایره شکل در پوسته در حال حرکت است که مسیر سیالات را باز و بسته میکند و در کشاورزی و فاضلاب هم مصرف زیادی دارد.
و انواع دیگر شیر ها که ما بیش از 20 نوع شیر در صنعت داریم که لازم به ذکر نیستند.
لیست قیمت
ثبت نظر